Dijital Geleceğin Anahtarı Yapay Zeka Temelli Akıllı Kütüphaneler temalı 60. Kütüphane Haftası 25-29 Mart 2024 tarihleri arasında Manisa İl Halk Kütüphanesi'nde yapıldı.

Manisa İl Kültür ve Turizm Müdürü İbrahim Sudak açılış konuşmasında kütüphane hakkında bilgi verdikten sonra çeşitli kategorilerde başarılı olan öğrencilere ödülleri verildi.

Yazar (1)

Hafta boyunca Şair Özlem Çetin, Araştırmacı yazar Naci Yengin ve Kültür Bakanlığı Halk Şairi Gündüz Aydın öğrencilerle söyleşiler yapıp kitaplarını imzaladılar.

Antik dönemde para ve güç dinamiklerinin keşfi | Çığır açan bir araştırma Antik dönemde para ve güç dinamiklerinin keşfi | Çığır açan bir araştırma

60. Kütüphane Haftası'nda öğrencilere hitap eden Gündüz Aydın kitap okumanın önemine vurgu yaparak şunları söyledi:

"1973-74 yıllarında Manisa Lisesi'nde okurken Manisa İl Halk kütüphanesi bizim ikinci yuvamız idi. O zamanki ismi ile Kitapsaray benim hayatımda önemli izler bırakmıştı. Yıllar sonra yeniden burada olmak büyük mutluluk. Sevgili öğrenciler, kitap okumak insan hayatında önemli bir yer tutar. Okumak, hem bilgimizi artırır hem de bizim başarımıza katkı sağlar. Manisa İl Halk kütüphanesi bu konuda önemli bir boşluğu doldurmaktadır. Bu vesile ile kütüphane çalışanlarına, İl Halk kütüphanesi müdür yardımcısı Zekeriya Kapucu'ya ve Kütüphane Müdürü Ayşin Kibrit Hanımefendiye teşekkür ederim. 60. Kütüphane haftası kutlu olsun."

Yazar (2)

Manisa İl Halk kütüphanesi müdürü Ayşin Kibrit 60. Kütüphane haftası etkinlikleri ile ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"Hafta içinde bizimle birlikte olan yazarlarımız Gündüz Aydın, Naci Yengin ve Özlem Çetin'e, Su kabağı oyma ve işletme sanatçısı Fevziye Katırcı'ya, Seramik sanatçısı Aygül Akın'a, kukla gösterisi için Mahmut Çelik'e, hafta boyunca bizleri ziyaret eden okullara, öğretmen arkadaşlarıma ve sevgili öğrencilere ayrı ayrı teşekkür ediyorum."

Yazar (4)

Yazar (3)

Muhabir: Fatma Uysal