Atatürkçü Düşünce Derneği Alaşehir Şube Başkanı Halil Garipoğlu, Sancaklıiğdecik'de Atatürk Anıtı’na yapılan saldırıyı kınadı. 

A D D

Başkan Garipoğlu, "Geçtiğimiz günlerde Atatürk Anıtına yapılan saldırıyı şiddetle kınıyoruz. Bu tür saldırılar Türk Milletini korkutamayacağı, yıldıramayacağı gibi aksine Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk' e olan sevgi ve bağlılığını daha da arttıracaktır. Şunu çok iyi bilmekteyiz ki; bu saldırılara ortam sağlayan iktidarın kullandığı dildir. Cumhuriyet'e karşı yapılan eylem ve sözlere ilk önce ülkenin bugünkü yöneticileri tepki verebilmelidir. Atatürk ortak değerimiz ve olmazsa olmazımızdır" dedi.

Başkan Zeyrek kiraz üreticileriyle bir araya geldi Başkan Zeyrek kiraz üreticileriyle bir araya geldi

Açıklamasına yapılan Saldırının Atatürk düşmanlığı olduğunu belirterek devam eden Garipoğlu, "Atatürk büstüne yapılan saldırı halka yansıtılan anlayış gereği Atatürk düşmanlığını hatırlatmıştır. Atatürk ve O'nun kurduğu laik Cumhuriyet'e karşı yapılan eylem ve söylemlere hiçbir şekilde ses çıkarmayan iktidar bu gibi insanlara cesaret verir olmuştur. Ne hikmetse bu saldırıları yapan kişiler için öyle ya da böyle bir sebep bulunup salınıveriyor, bu kişilerin de özellikle kullanıldığını düşünmekteyiz. Her ne olursa olsun Atatürk büstlerine yapılan saldırıların perde arkası da soruşturulmalı ve teşvik edenlere de gereken ceza uygulanmalıdır. Bu konuda toplumun sinirleriyle oynamak kimseye bir şey kazandırmaz. Atatürk bu ülkenin onuru, namusu, gururu vazgeçilmezimizdir" dedi.

Muhabir: Onay Ozan