Selendili iş insanı Hasan Karadaş, ilçeye yapılması planlanan yeni yatırımlar hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

Bakan Işıkhan duyurdu! Emeklilerle ilgili yeni çalışma: "Yaz döneminde 1 ay ücretsiz" Bakan Işıkhan duyurdu! Emeklilerle ilgili yeni çalışma: "Yaz döneminde 1 ay ücretsiz"

Aynı zamanda Selendi’de İYİ Parti’den Belediye Başkan adayı olan Karadaş, yatırımcıyı teşvik edici çalışmalar yapacaklarını, yeni yatırımlarla göç olayını durduracaklarını söyledi.

İstihdamın arttırılması için hazırladıkları projeleri kamuoyu ile paylaşmaya devam edeceklerini belirten Karadaş, “Selendi bizim sevdamız. Memleketimizde iş sahası olmadığı için sadece Turgutlu gibi bir yere 34 bin göç gitmesi bizleri yürekten üzüyor. Manisa genelinde ise 124 bin göçümüz var. Burada yatırımlar yapılmadı ve insanlarımız asgari ücretle geçim uğruna memleketlerini terk ettiler. Buraya gelmeden önce bin 200 kişi çalıştırmak ve 3 bin kişilikte işçi kaynağı ve fabrika getirmek için gidip Led Aydınlatma Aksesuarları Fabrikası sahibi iş insanı ile el sıkıştım. Ben masa başında oturmak için gelmedim, bu memlekete ekmek vermek için geldim. Her sözümün arkasındayım. Gerekirse maaşımın hepsini burs olarak öğrencilere vereceğim. Yatırım teşviki bizim için olmazsa olmazımızdır. Memleketimize yatırımların en iyini yapmak için çalışacağız”

OTEL YOK PAZARYERİMİZ YOK

Karadaş, “Memleketimizde ne otelimiz ne pazaryerimiz var. Gerekirse kendi imkanlarım doğrultusunda gerekirse de yatırımcıları bu memlekete getirmek adına her şeyi yapacağım. Selendi’nin makus tarihini değiştirmek adına hep birlikte hareket etmemiz lazım. Eğer kazanırsam 5 yıl içerisinde Turgutlu’ya göç eden 34 bin Selendili’yi bu memlekete getireceğim. Buraya fabrikalar açıp her türlü imkanı sağlayacağım.” dedi.

Karadaş, son olarak “Selendi kırsal bir ilçemiz ve çok göç veriyor. Bu göçler buradaki aile düzenlerini bozuyor. Göç edeneler büyükşehirlerde yüksek kira bedelleriyle karşılaşıyorlar. Burada yapılacak olan yatırımlarla tekrar göçün geriye dönüşü sağlanacak.” dedi ve tüm Selendili hemşerilerimizi Perşembe günü İyi Parti Selendi ilçe teşkilatında yapacak olduğumuz basın toplantısına davet ediyorum" dedi.

Muhabir: Fatma Uysal