TÜBİTAK 4007 Bilim Şenlikleri Destekleme programı kapsamında Bilimin Disiplinlerarası Doğası ve Afet Farkındalığı Günleri projesi kapsamında düzenlenen Demirci Bilim Şenliğinde 46 atölye çalışması, 9 söyleşi olmak üzere 115 etkinlik yer alıyor.

İlçede öğrenim gören anaokulu, ilkokul ve ortaöğretim öğrencilerinde yoğun ilgi gösterdiği Demirci Bilim Şenliğinde temel yaşam desteği, matematik, salgın hastalıklar ve korunma, Demirci tarihi üzerine söyleşiler düzenlenirken, 3B tasarım, kodlama ve model uçak gibi atölyelerde de sunum ve uygulama yapılıyor.

3 gün sürecek Demirci Bilim Şenliğinin Eğitim Fakültesi Basri Koçyiğit Kültür merkezinde açılış töreni yapıldı.

DEMİRCİ (1)-1

Törene Demirci Kaymakamı Adem Kaya, Manisa Celal Bayar Üniversitesi Rektörü Prof. Rana Kibar, Belediye Başkanı Selami Selçuk, Demirci Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fatma Şaşmaz Ören, Akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Güzellik salonu işletmecisi ölü bulunmuştu | İntihar etmesi hayatın olağan akışına aykırı! Güzellik salonu işletmecisi ölü bulunmuştu | İntihar etmesi hayatın olağan akışına aykırı!

Eğitim fakültesinin tarihi ve çalışmaları üzerine konuşan Demirci Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fatma Şaşmaz Ören “ Demirci Bilim şenliğinden 40’ın üzerinde atölye, 9 söyleşi olmak üzere 115 etkinlik yer alıyor. Etkinliklerde akıl ve zeka oyunlarından, dram atölyelerine, fen etkinliklerinden afet eğitimine kadar birçok aktivite yer alıyor” dedi. Bilim şenliğimize Celal Bayar Üniversitemizin yanı sıra, Ege Üniversitesi, Dokuz Eylül Üniversitesi, Adnan Menderes Üniversitesi ve Dumlupınar Üniversitesinden akademisyenlerimize katkı sağlamaktadır” dedi.

DEMİRCİ (4)

Demirci Belediye Başkanı Selami Selçuk “ Demirci bir eğitim kenti. Öğretmen okulu kurulduğunda Türkiye’de bu eğitimi veren iki elin parmaklarını aşmayacak kadar öğretmen okulu vardır. Her eğitim kurumuna önem veren bir ilçeyiz. Demirci Bilim şenliği de ilçemize eğitim anlamında büyük katkı verecek “dedi.

Manisa Celal Bayar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Rana Kibar “ Demirci’de düzenlenecek olan bilim şenliği eğitim anlamında bir yenilik olacak. Tüm etkinlikler 3 gün boyunca öğrencilerimizin ve gençlerimize tanıtılacak” dedi.

DEMİRCİ (3)

Kaynak: Onay OZAN