Demirci Belediyesinin destekleri ile Demirci Kültür Sanat ve Dayanışma Derneği tarafından Ankara  Tarım ve Orman Bakanlığı sosyal tesislerinde “ Geleneksel Keşkek “ programı düzenlendi.

demirci (1)-3

Geleneksel keşkek günü programına 22. Dönem Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Bülent Arınç, AK Parti MKYK Üyesi – Manisa Milletvekili Mücahit Arınç, Yargıtay 3. Hukuk Dairesi Başkanı Halil Özdemir, Demirci Belediye Başkanı Selami Selçuk, AK Parti Demirci İlçe Başkanı Nurullah Akgün, Ankara’da ikamet eden Demircili Bürokratlar, Ankara’da ikamet eden Demircililer ve Manisalılar katıldı.

demirci (2)-1

Program öncesinde Filistin'de hayatını kaybedenler için Demirci İlçe Müftüsü İbrahim Sağlam tarafından Kur'an-ı Kerim ve dua okundu.

Güzellik salonu işletmecisi ölü bulunmuştu | İntihar etmesi hayatın olağan akışına aykırı! Güzellik salonu işletmecisi ölü bulunmuştu | İntihar etmesi hayatın olağan akışına aykırı!

Programda Gördesli Makbule ve Demirci Akıncıları kitabının yazarı Serra Menekay’da Demirci Akıncıları ile ilgili katılımcılara sunum yaptı. Programa katılanlara Demirci’nin yöresel lezzeti olan keşkek ve irmik helvası ikramında bulunuldu.

Geleneksel keşkek günü programının açılış konuşması yapan Demirci Kültür Sanat ve Dayanışma Derneği Başkanı Ramazan Sarıca “Gazze’de yaşanan zulüm altında olan Filistin’li kardeşlerimizin yanındayız. Derneğimiz olarak belediyemizin de destekleri ile geleneksel keşkek günü programımızı yoğun bir katılımla icra ediyoruz. Amacımız birlik ve beraberliğimizi güçlendirmek ve geleneklerimizi sürdürmek. Derneğimizin programına katılan 22. Dönem TBMM Başkanımız Sayın Bülent Arınç’a ve derneğimize desteklerini esirgemeyen Belediye Başkanımız Selami Selçuk’a çok teşekkür ediyorum “dedi.

demirci (3)-1

DEMİRCİ’YE YENİ DÖNEMDE HUZUR EVİ YAPACAĞIZ

Demirci Belediye Başkanı Selami Selçuk ise “ Demirci Belediyesi olarak bu tür hemşeri organizasyonlarına her zaman destek veriyoruz. Demirci Belediyesi olarak çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Hükümetimizin de destekleri ile ilçemize büyük yatırımlar kazandırdık. Olimpik yüzme havuzundan, güneş enerji santraline, gölet ve barajlar olmak üzere bir çok yatırım yaptık. Yeni dönemde de hemşerilerimizinde talebi olan 22. Dönem TBMM Başkanımız Bülent Arınç’ın destekleri huzur evi yapımına başlıyoruz. Huzurevi oldukça geniş ve kapsamlı bir şekilde yapılacak ” dedi.

22. Dönem TBMM Başkanı Bülent Arınç ise” Demirci Belediyemizin değerli başkanı 2 dönemdir belediye başkanlığı görevini yürütüyor. Derneğimize her türlün katkıyı maddi ve manevi olarak yapıyor. Bugünün yapılmasında büyük gayret gösteriyorlar. Çok teşekkür ediyorum. Ramazan Sarıca yönetimindeki dernek yönetimine de teşekkür ediyorum. Demirci’de bir huzurevine ihtiyaç olduğu söylenmişti. Vakıflar Genel Müdürlüğünden arsanın sözünü aldık belediyemize tahsis edilecek ve orası huzurevi olacak “dedi.

Kaynak: Onay OZAN