St.Jean Kilisesi olarak da bilinir. Kiliseye ait ayaklardan üçü sağlam kalmayı başarmıştır. Payelerin kemerlere bağlanışı, kalınlığı ve yüksekliği, kilisenin zamanında çok ihtişamlı bir yapı olduğunu düşündürür.

İhtişamlı_yapı (1)

Türkiye'nin antik kentleri...  Manisa'da kaç antik kent var? Türkiye'nin antik kentleri... Manisa'da kaç antik kent var?

Philadelphia Siesean Kilisesi tarihi

Toptepe düzlüğünde yer alan bu kilise, Bizans dönemi kalıntılarına ev sahipliği yapar. MS 6. Yüzyılda kurulduğu düşünülen kilisenin, havârîlerden Ioannes’a ithafen inşa edildiği söylenir. Hristiyanlığın ilk dönemlerine ait olduğu belirtilen bu kilise, Ege bölgesinde yapılan en eski tarihi kiliselerden biri olarak kabul edilir.

İhtişamlı_yapı (2)

Philadelphia Siesean kilisesi önemi

Söylendiğine göre İncil’in ‘Vahiy’ bölümünde bu kiliseye yer verilir. Hristiyanlık dîninin ilk merkezleri içinde sayılan bu kilise, Hristiyanlığın yayılmasında etkin rol üstlenen mâbetler arasında gösterilir.

İnanç truzminin gelişmesinde büyük paya sahip olduğuna inanılan bu kilisenin tarihi ve mânevî hüviyyeti onu ziyaret etmek için yeterlidir.

İhtişamlı_yapı (3)

Editör: Gizem Karakuş