Dünya genelinde her yıl nisan ayının son haftası kutlanan Dünya Aşı Haftası'nın çocuklarda aşının önemine dikkat çekmek adına büyük bir fırsat olduğunu belirten Güleç, "Çocuklarda hastalıkları önlemek, yani korumak, hastalığı tedavi etmekten daha önemlidir. Aşılar, hastalıklardan korunmada en etkili araçtır " şeklinde konuştu.

Salihli tarihinin en büyük yatırımında çalışmalar aralıksız sürüyor Salihli tarihinin en büyük yatırımında çalışmalar aralıksız sürüyor

Aşının bulaşıcı hastalıklardan korunmak amacıyla uygulandığını ifade eden Güleç, “Dünya Sağlık Örgütü’nün girişimleri çerçevesinde her yıl kutlanan “Avrupa Aşı Haftası” ülkemizde de benzer etkinliklerle kutlanıyor. Avrupa Aşı Haftası etkinlikleri ile toplumsal farkındalığın arttırılması, eksik aşıları olan 5 yaş altı çocukların aşılarının tamamlanması amaçlanmaktadır. Aşı, bulaşıcı hastalıklardan korunmak amacıyla uygulanır. Hastalık yapıcı özellikleri kaybettirilmiş mikropların; öldürülmüş veya zayıflatılmış olarak tamamını ya da salgıladığı zararlı bileşenlerin bir kısmını içeren biyolojik çözeltilerdir. Aşılama, dünyada yaygın olarak bilinen ve uygulanan, çok etkili ve ucuz bir sağlık müdahalesidir. Sağlık Bakanlığı’nın güncel aşı takviminde yer alan ve ücretsiz olarak tüm çocuklara yapılan aşılar şunlardır; verem, Hepatit A, hepatit B, çocuk felci, zatürre, erişkin tip difteri tetanos, suçiçeği, kızamık, kızamıkçık, kabakulak, difteri, boğmaca, tetanos, inaktif polio ve haemofilus influenza tip B’den oluşan beşli karma aşı ve difteri, boğmaca, tetanos, poliodan oluşan dörtlü karma aşı. Aşı uygulamaları Aile hekimleri tarafından ücretsiz olarak yapılıyor. Eksik aşıları olan 5 yaş altındaki çocukların Aile Sağlığı Merkezlerine götürülerek aşılarının yaptırılması gerekiyor” dedi.

Kaynak: Onay Ozan