Yunusemre ilçesine bağlı kırsal Maldan Mahallaesi’nde yaşayan Muammer – Fatma Yurtak çiftinin 9 yaşındaki çocukları Ahmet Yurtak, 2 yıl önce rahatsızlandı. Ailesi tarafından İzmir’de bir hastaneye götürülen Ahmet Yurtak’a, lösemi teşhisi konuldu.

I M G 5876

Tedavi sürecinde Lösemili Çocuklar Sağlık ve Eğitim Vakfı LÖSEV ile tanışan Yurtak ailesi, Vakfın sosyal içerikli çok sayıda projesi ile tedavi sürecinde moral buldu.

“HER ETKİNLİĞE KATILMAK İSTİYOR”

LÖSEV tarafından 50 bin lira yardım yapılan 9 yaşındaki Ahmet Yurtak’ın babası Muammer Yurtak, yetkililere teşekkür ederek, Ahmet’in LÖSEV’in bir çok etkinliğine severek katıldığını söyledi.

Sağlığına kapalı bypass ile Medigüneş’te kavuştu Sağlığına kapalı bypass ile Medigüneş’te kavuştu

Yurtak “2022 yılında İzmir’de Ahmet’e lösemi tanısı kondu. Ahmet’i tedavisi için Manisa’nın köyünden İzmir’e götürmek zorunda kaldık. Ardından tedaviye köyümüze bir saat uzaklıkta bulunan Manisa’da devam etmeye başladık.  Devlet hastanesinde tedavi görürken LÖSEV ile tanıştık. Bu süreçte LÖSEV hep yanımızda oldu. Ahmet, LÖSEV etkinliklerinde yer almayı çok seviyor. LÖSEV’den ablaları onu aradığında çok heyecanlanıyor ve her etkinliğe katılmak istiyor. Ben de onu sağlığı el verdiği sürece her etkinliğe götürüyorum. Ahmet şu an okuluna devam edemiyor, derslerine eve gelen öğretmenle devam ediyor. LÖSEV’in Canım Kardeşim Ders Evi projesi ile uzaktan eğitime katılıyor. Sadece LÖSEV’den gelen et paketlerindeki etlerden yiyor.  50 Bin TL’lik çeki Ahmet için kullanacağız. LÖSEV'i kuran Üstün Hoca’dan ve destekleyen herkesten Allah razı olsun. Bizler de bu hastalıkla savaşan herkes için elimizden gelen ne varsa hayatımız boyunca yapacağız." Dedi.

I M G 5907

“YARDIMLARIMIZ RAMAZAN AYI BOYUNCA DEVAM EDECEK”

Lösemili Çocuklar Sağlık ve Eğitim Vakfı Halkla İlişkiler Koordinatörü Gamze Berçin Edirne, Vakfın “Önce Çocuklar İyileşsin” çağrısıyla ramazan ayı boyunca erzak kolilerini hastalarına ulaştırırken fitre, fidye ve zekat bağışlarıyla lösemi ve kanser  tedavisi gören çocuk ve yetişkin hastaların tedavi masraflarını ve sosyal ihtiyaçlarını karşıladığını söyledi.

I M G 5920

Edirne, “Aylık düzenli nakdi desteklere ek olarak, bayram öncesi yüzlerce aileye 50 ile 30 bin lira arasında değişen miktarlarda çekler iletildi. Türkiye genelinde başlatılan karşılıksız özel ihtiyaç kredisi desteği Ankara, İzmir ,İstanbul, Adana, Afyonkarahisar, Aksaray, Antalya, Bartın, Batman, Bursa, Çankırı, Diyarbakır, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Eskişehir, Hakkari, Kars, Kayseri, Kırşehir, Konya, Manisa, Samsun, Şanlıurfa, Şırnak, Tokat, Van, Zonguldak illerinde lösemi ve kanser ile mücadele eden ailelere ulaştırıldı. Ramazan boyunca LÖSEV’e kayıtlı binlerce aileye de “Sağlık-Eğitim Bursu” ve “Aile Destek Bursu” ihtiyaçları doğrultusunda iletilecek”

Lösevvv (4)

Lösevvv (6)

Muhabir: ONAY OZAN