Salihli Fen Bilimleri Okulları’nda sanat ve spor farkı Salihli Fen Bilimleri Okulları’nda sanat ve spor farkı

Yürütücülüğünü Türkçe Öğretmeni Dr. Mehmet Önder Karacaoğlu’nun yaptığı programda “Okulun Varlık Nedeni” konuşuldu.

Mi̇lli̇söyleşi̇ (4)

Doç. Dr. Sezen Tofur insanın eğitim ihtiyacının kaynak noktasından hareketle yerleşik hayata geçişle hayatımıza giren “okul” kavramını tanımladı. Sümerlerin kurduğu ilk okuldan günümüze okulun geçirdiği değişim ve bugün “okul” denildiğinde akla gelenler soru-cevaplarla tartışıldı. Öğrencilerin çeşitli sorularla “okul” kavramına ve okulun misyonuna ilişkin görüşleri Doç. Tofur tarafından içtenlikle yanıtlandı.

Mi̇lli̇söyleşi̇ (3)

Yaklaşık 200 öğrencinin katılımıyla Millî Egemenlik Ortaokulu Okul Aile Birliği Konferans Salonu’nda düzenlenen söyleşiye İlçe Millî Eğitim Müdürü Mahmut Yenen, İlçe MEM Şube Müdürü Hasan Karakuş, Okul Müdürü Muhammet Demir ve Müdür Yardımcısı Emre Balaban’ da katıldı.

Mi̇lli̇söyleşi̇ (2)

İlçe Millî Eğitim Müdürü Mahmut Yenen değerli bilgilerle öğrencileri aydınlatan Doç.Dr. Sezen Tofur’a teşekkür etti. TÜBİTAK tarafından gönderilen teşekkür belgesini sunarak çiçek takdim etti. Yenen ayrıca programın yürütücülüğünü yapan kendisi de bilim insanı olan Dr. Mehmet Önder Karacaoğlu’na da teşekkür ederek belge takdim etti.

Okul Müdürü Muhammet Demir, Salihli’de ilk TÜBİTAK Bilim Söyleşisini gerçekleştiren kurum olarak yine güzel bir etkinliğe imza atmanın gururunu yaşadıklarını ifade etti. Katılımlarından dolayı Doç. Dr. Sezen Tofur, İlçe Millî Eğitim Müdürü Mahmut Yenen ve İlçe MEM Şube Müdürü Hasan Karakuş’a etkinliğin düzenlenmesinden dolayı Dr. Mehmet Önder Karacaoğlu’na teşekkür etti.

Kaynak: Onay Ozan