Ülke TV canlı yayınında, cuma günü askıya çıkan yeni müfredat ve öğretmen mülakatlarıyla ilgili açıklamalarda bulunan Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, mülakatlarla ilgili gelen eleştirilere de yanıt verdi.

"O zaman çocuğunuzu okula yazdırırken öğretmen seçmeyin"

ÖSYM, 18 Mayıs'ta iki sınav gerçekleştirecek ÖSYM, 18 Mayıs'ta iki sınav gerçekleştirecek

Öğretmenlerin seçiminde en iyi ve en donanımlı adayların belirlenmesinin önemli olduğunu ve mülakatın doğru bir yöntem olduğunu söyleyen Bakan Tekin, şunları söyledi:

Çocuklarını bize emanet eden veliye bir şekilde onları mutlu edecek, çocuklarının iyi eğitimi verecek öğretmenleri seçmek benim görevim. Beni eleştiren insanlardan şunu rica ediyorum. O zaman çocuğunuzu okula yazdırırken öğretmen seçmeyin lütfen.

Bakan Tekin'in diğer açıklamaları şöyle:


MEB bünyesindeki öğretmenlerin her kademede görev yaptıklarını ifade eden Tekin, ÖSYM'nin soru hazırlama ekibine bakanlık öğretmenlerinin dahil edilmesini, Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezinden (ÖSYM) istediklerini söyledi.

Tekin, Üniversite sınavında sorulacak soruların tamamı, bizim size dağıtımız ders kitaplarından ve müfredattan çıkacak. Öğrencilerin sorulara bakış açısı, soruları çözebilme kapasitesini görebilmek açısından da soru hazırlama havuzunun da yarısının, branşları itibariyle ortaöğretim kurumlarımızdaki öğretmenlerimizden seçilmesini istedik. ÖSYM Başkanımız da bunu kabul etti. Çocuklarımızın tedirgin olacakları hiçbir şey yok"dedi.

Öğrencilerin okula gitmeleri, ders kitaplarını ve öğretmenlerini takip etmeleri gerektiğini vurgulayan Tekin, ilave bir şeye ihtiyaç olması durumunda, Ortaöğretim Genel Müdürlüğüne (OGM) bağlı Destekleme ve Yetiştirme Kurslarını (DYK) okul müdürlerinden talep etmelerini istedi.

Kaynak: Ülke Tv