Başkan Özalper, “Kadınların can güvenliğini korumak devletin başlıca görevidir. Kadın cinayetlerinin önüne geçilmesi politik dilin değişmesi gerekiyor. Bir insanlık suçu olan kadına yönelik şiddetin sona ermesi amacıyla avukat ekibimizle birlikte kız kardeşlerimizin yanındayız” dedi.

Manisa’nın Alaşehir ilçesinde Buse Demirkıran ve Gözde Yılmaz, ardı ardına işlenen kadın cinayetlerine kurban gitti. CHP Manisa İl Başkanı İlksen Özalper, kentte bir hafta içerisinde yaşanan iki kadın cinayetlerine yönelik, “Yürütülen politikalar değişmediği sürece kadın cinayetlerinin önüne geçmek imkansız. Cezalarda caydırıcılığın artırılması ve kadınların tüm haklarının korunmasıyla bir insanlık suçu olan kadın cinayetlerinin önüne geçebiliriz“ dedi.

Whatsapp Image 2024 05 03 At 16.47.19

“5 AYDA 114 KADIN HAYATTAN KOPARILDI”

CHP’li Özalper, “Şehrimizde ardı ardına yaşanan kadın cinayetleriyle sarsıldık. Alaşehir’de kadın kardeşlerimiz Buse Demirkıran ve Gözde Yılmaz, erkek şiddeti nedeniyle hayattan koparıldı. Dünyanın en büyük sorunlarından biri olan kadın cinayetleri, ülkemizde her yıl artış gösteriyor. Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu’nun verilerine göre 2023’te 248 kadın öldürüldü. Manisa’da geçtiğimiz yıl 13 kadın cinayete kurban gitti. 2024 verilerine bakıldığında ise, Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu’nun paylaştığı bilgilere göre 114 şüpheli kadın ölümü kayıtlara geçti. Altını çizerek bir kez daha söylemek istiyorum ki kadın cinayetleri politiktir. Kadınların hakları anayasa tarafından korunmaktadır, devletin kadınların can güvenliğini ve tüm sosyal haklarını koruma sorumluluğu vardır. İyi hal indirimleri, soruşturmaların etkin yürütülmemesi, şiddet mağduru kadınların koruma altına alınamaması ve kadın cinayetlerine ilişkin verilen hukuk garabeti kararlar, erkek şiddetini artırmaktadır” dedi.

Sefsfd (1)

Manisa’da kontrolden çıkan otomobil devrildi: 3 yaralı Manisa’da kontrolden çıkan otomobil devrildi: 3 yaralı

CHP ŞİDDET MAĞDURU KADINLARA ÜCRETSİZ HUKUKİ DESTEK VERİYOR 

CHP Manisa İl Başkanı İlksen Özalper, avukat ekibiyle birlikte şiddet mağduru kadınlara ücretsiz hukuki destek verdiklerini de açıkladı. Başkan Özalper, “Eğer şiddet mağduruysanız ve maddi imkanlarınız hukuki bir süreci takip etmeye izin vermiyorsa CHP Manisa İl Başkanlığı’na gelerek, sizleri yönlendirdiğimiz avukatlarımızdan ücretsiz olarak hukuki destek alabilirsiniz” ifadelerini kullandı.

Sefsfd (2)

Muhabir: Behzat Akcan