Öğrenciler ve öğretmenler Macar eğitim sistemini yerinde inceleme fırsat elde etti. Ortak okuldaki derslere girip eğitimde hangi dijital araçların ve uygulamaların kullanıldığını gözlemledi. Eğitimde teknoloji kullanımının verimliliği ve başarıyı nasıl etkilediği üzerine fikir alışverişi yapıldı. Bununla birlikte öğrenciler akranlarıyla yabancı dil kullanarak iletişim kurma fırsatını deneyimledi, Macar öğrencilerin çalışmalarını ve ürünlerini inceledi. Budapeşte’de ziyaret edilen okulun hazırlamış olduğu etkinlikler farklı kültürdeki öğrencilerin birbirleriyle sosyalleşip yabancı dili daha akıcı bir şekilde kullanabilmeleri için olanak sağladı. Öğrenciler doğa yürüyüşü yaptılar. Budapeşte’ye özgü yerel tatlılarını tadabilmek için küçük bir organizasyonda bulundular. Bir hafta boyunca süren öğrenci grup hareketliliği ve iş başı gözlem faaliyetini başarılı bir şekilde tamamlayan Bahçeşehir Koleji öğrenci ve öğretmenleri sertifikalarını aldılar.

Kolej (3) 2

Okul dışı zamanlarda da Budapeşte’nin tarihi ve turistik mekânlarını ziyaret ederek ülkenin kültürünü yakından tanımış oldular.

Kolej (2) 2

20 bin sözleşmeli öğretmen ataması tarihi açıklandı 20 bin sözleşmeli öğretmen ataması tarihi açıklandı

Bahçeşehir Koleji Salihli Kampüsü Kurucusu Buket Elmacı, konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada “Öğrencilerimiz ve öğretmenlerimiz Erasmus+ Okul Eğitimi akreditasyonu projesi ile yurtdışında uygulanan eğitim çalışmalarını inceleme fırsatı yakaladılar. Bu program, öğrencilerimizin keşfedilecek, öğrenilecek, paylaşılacak daha büyük bir dünya olduğunu anlamaları yolunda, öz güven kazanmalarında ve kendilerini geliştirmelerinde büyük bir katkı sağlamıştır. Manisa İl Milli Eğitim Müdürlüğü koordinatörlüğünde yürütülen bu projenin öğrencilerimiz için katkısı çok büyüktür ve emeği geçen herkese teşekkür ederim” dedi.

Kolej (4) 2

Kolej (1) 2

Muhabir: Fatma Uysal