TÜBİTAK tarafından düzenlenen 8.Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması’nın bölge finalleri gerçekleştirildi.

Sonfoto123 (5)

Yarışmaya 4 bin 305 farklı okuldan, 10 bin 218 erkek ve 13 bin 323 kız öğrenci olmak üzere toplam 23 bin 541 öğrencinin hazırladığı 16 bin 712 proje başvurusu alındı.

Sonfoto123 (3)

Başvuruların ön değerlendirmeleri; Adana, Ankara, Bursa, Erzurum, İstanbul Asya (Sakarya), İstanbul Avrupa, İzmir, Kayseri, Konya, Malatya, Samsun ve Van olmak üzere 12 bölge merkezinde yapıldı.

ÖSYM, 18 Mayıs'ta iki sınav gerçekleştirecek ÖSYM, 18 Mayıs'ta iki sınav gerçekleştirecek

Sonfoto123 (4)

İzmir Bölge Sergisine Salihli Bilim ve Sanat Merkezi Felsefe Öğretmeni Burak Aydoğan danışmanlığında; Eflin Çakır, Hatice Mira Günderici ve Yasemin Uslu "İlk Yardım Oyunu ile Hayat Kurtarıyorum" projesi ile "Biyoloji" alanında; Öykü Balbars, Ayşe Nesrin Kozan ve Erva Duru Durğut "Rozetlerden Gönüllere Uzanan Deprem Seferberliği" projesi ile "Değerler Eğitimi" alanında; Duru Yıldız ve Zehra Eylül Kasar "Geri Dönüşememe Empatisi" projesiyle  "Türkçe" alanında katılım gösterdi.

Sonfoto123 (2)

Bilim ve Sanat Merkezi öğrencileri ‘Türkçe’ alanında İzmir Bölge Birincisi, ‘Değerler Eğitimi’ alanında İzmir Bölge İkincisi olma başarısını gösterdi.

Sonfoto123 (1)

Birinci olan ‘Türkçe’ projesi ile öğrencilerden Duru Yıldız ve Zehra Eylül Kasar İzmir Bölge Birincisi olarak Ankara ilinde olan bölge finallerine katılmaya hak kazandılar.

Kaynak: Onay Ozan