Dil ve Konuşma Terapisti Hasan Hüseyin Uslu tarafından Mithatpaşa Mahallesi Kurudere Caddesi Halit İş Merkezi No:22 adresinde hizmete açılan kısa adı Salihli Dil-Kon olan Dil ve Konuşma Danışmanlık Merkezi, hizmette 2.yılını geride bırakırken, binlerce bölge insanının hayatına dokundu.

Di̇lkon Eği̇ti̇m (2)

Salihli-Dil-Kon, 2 yıldır hizmet veriyor

Dil ve konuşma terapistlerinin, iletişim, dil, konuşma, ses ve yutma sağlığı alanlarında önleyici, tanılayıcı ve rehabilite edici görevlerde yer alan uzmanlar olduğunu belirten Dil ve Konuşma Terapisti Hasan Hüseyin Uslu, bu mesleğin Türkiye’de 6 Nisan 2011 yılında sağlık meslek mensubu olarak tanımlandığını söyledi. Üniversitelerin sağlık bilimleri fakültelerinde dil ve konuşma terapisi bölümünde dört yıl eğitim eğitimini tamamladıktan sonra mezun olunduğunu anlatan Uslu, üniversite eğitimini Anadolu Üniversitesi Dil ve Konuşma Terapisi Bölümünde aldığını söyledi. Yaklaşık 8 yıl Sağlık Bakanlığına bağlı çeşitli hastanelerde görev yaptıktan sonra alanında tecrübe ettikten sonra yaklaşık 2 yıl önce bir ilke imza atarak Salihli’de kısa adı Dil-Kon olan Dil ve Konuşma Danışmanlık Merkezini hizmete açtığını vurguladı.

Di̇lkon Eği̇ti̇m (1)

Topçuasım Hanımlar Lokali’nde kurslar sürüyor Topçuasım Hanımlar Lokali’nde kurslar sürüyor

Merkezde geride kalan 2 yılda birçok danışana konuşma terapi hizmetinin yanı sıra dil ve konuşma terapistleri çalışma alanlarında yer alan ses, yutma, akıcı konuşma, motor konuşma, konuşma sesi, gelişimsel dil ve edinilmiş dil bozuklukları gibi binlerce insanın hayatına dokunduklarını belirten Uslu “Dil ve konuşma terapistleri multidisipliner olarak Kulak Burun Boğaz, Çocuk Psikiyatrisi, Çocuk Nörolojisi, Diş Hekimi ve Fizik Tedavi ile koordineli bir şekilde çalışmaktayız” dedi.

Di̇lkon Eği̇ti̇m (3)

“Konuşma bozukluklarında uzman kişiler sadece dil ve konuşma terapistleridir”        

Teknolojiye bağlı olarak toplumda bireyler arası iletişimin iyice koptuğunu vurgulayan Uslu “Günümüzde tablet ve telefon kullanım yaşının konuşma, dil ve bilişsel gelişim açısından çok önemli yaşlar olan iki ve üç yaşlarına kadar düştüğü görülmektedir. Aynı zamanda toplumumuzda bireyler arası iletişimin teknolojiden kaynaklı giderek azaldığı bu yıllarda konuşma terapisi hizmetine ihtiyaç duyan birey sayısı da artmıştır. Bu sebepten dolayı en çok terapi verdiğimiz alanlardan bir tanesi de gecikmiş konuşmadır. Çocukların 12 aylıktan itibaren ilk kelimelerini çıkartmaya başlayıp konuşma serüvenini her ay ve her yaşta giderek artırması beklenmektedir. 15-18 aylıkken en az 15-20 kelime üretmeye başlamış olması gerekmektedir. 24-36 ay arasında 200-450 kelime kullanıyor olması ve aynı zamanda ikili ve üçlü cümleler kurabiliyor olmasını bekleriz. Aileler çocuklarında bu gelişim evrelerinde bir eksiklik fark ederlerse dil ve konuşma terapistlerinden konuşma gelişimi süreçlerinin değerlendirilmesi için yardım alabilirler. Konuşma bozukluklarında uzman kişiler sadece dil ve konuşma terapistleridir” diye konuştu.

Di̇lkon Eği̇ti̇m (4)

Diplomasız ve alanda uzman olmayıp, konuşma terapisi verdiğini belirten kişilere itibar etmemeleri konusunda danışanlarına uyarılarda bulunan Uslu, Salihli Dil ve Konuşma Danışmanlık Merkezi hakkında bilgi ve randevu almak isteyenlerin 0 541 157 1560 nolu telefondan ulaşabileceklerini sözlerine ekledi.

Di̇lkon Eği̇ti̇m (5)

Di̇lkon Eği̇ti̇m (6)

Di̇lkon Eği̇ti̇m (7)

Muhabir: Behzat Akcan