Salihli’de uzun bir süredir sanatsal faaliyetlerin organize edildiği ‘Sanat Dostları’ topluluğu pandemi ile birlikte faaliyetlerinde ara veren topluluk yeniden ayağa kalkarak Salihli’de sanatsal faaliyetlerde birçok çalışmaya imza atmayı planlıyor.

 Topluluğa daha öncesinde başkanlık eden ve emekleriyle birçok başarılı çalışma yapan Ahmet Otman ve Hatice Dirgen’den sonra Osman Sağbaş, “Osman Baba” etrafında toplanma kararı alındı ve sanat bayrağı Osman Sağbaş’a teslim edildi. 

Salihli’de öğrencilerden göz dolduran performans Salihli’de öğrencilerden göz dolduran performans

Bu anlamlı görevi en iyi bir şekilde yapacağını ifade eden Osman Sağbaş, emeği geçen herkese teşekkürlerini ileterek, “Gönüllerde taht kuran, sanatı sanat gibi gören özel insanların ve sanat akrabalarının yumak yumak toplanıp büyüyeceğini, eski dostlukları kazanacaklarını ve gönülleri fetih edecekleri yolunda tüm çabalarını esirgemeyeceğini bildi. Sanatın siyaseti olmaz, sanat gönül işidir, kalem fırça, tual işidir. Gönülden çıkan saf duyguların ahenkle çığır açmasıdır. Her kim olursa olsun sanata saygısı ve sevgisi varsa herkese kapımız açıktır. Sanat, bir düşüncedir, bilgidir; Sanat meziyettir, sanat, derin bir emektir, sanat, ilmek ilmek ruha girmektir. Sanatı sanatsever anlar. Sanat sevgidir, barıştır. Sanat Dostları da işte bu çerçevede toplanan sevgi insanlarıdır.” İfadelerinde bulundu.

Topluluk üyeleri hafta sonu bir araya gelerek sanatsal faaliyetlerdeki yol haritalarını istişare edecekler.

Muhabir: Onay Ozan