Manisalı öğrencilerden tiyatro gösterisi Manisalı öğrencilerden tiyatro gösterisi

Dede Korkut’tan ilhamla geçmişi bugünle buluşturma fikrinin bir ürünü olan eser ‘Kutlu Koruyucular’ adlı seri olarak yayımlanacak. Serinin birinci kitabında Burçak karakteri Dede Korkut kahramanlarından Banu Çiçek’e dönüşerek İstanbul’u bekleyen büyük bir tehlikeye karşı mücadele ediyor.

Kapak (1)-11

Türkçe Öğretmeni Dr. Mehmet Önder Karacaoğlu, “Kökü mazide olan atiyiz” şiarıyla geçmişten gelen köklerimizi geleceğimizin inşasına vesile kılmaya gayret ettiğini dile getirdi.

Kapak (2)-11

Daha önceleri bilimsel makale, deneme ve öykü türlerinde eserleri olmasına karşın bu kez çocuklara hitap eden bir çalışma yapma fikriyle yola çıktıklarını ifade eden Karacaoğlu, 20 yıllık eğitimci kimliğiyle öğrencilerin dil ve değer gelişimine katkı sağlayacak çalışma ile geniş kitlelere ulaşmayı hedeflediklerini ifade etti. Karacaoğlu, “Kutlu Koruyucular” projesinin danışmanlığını yapan Yıldız Teknik Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Neslihan Karakuş’a, Ötüken Yayınları Genel Müdürü Ertuğrul Alpay’a, Yayın Editörü Ayşegül Karayama’ya, Çizer Berk Öztürk’e, dizgi ve matbaa birimlerine teşekkür etti.

Muhabir: Fatma Uysal