2022 yılında Tarım Ürünleri merkezinde kurulan Demirci Kadın Kooperatifi’nin ürettiği ürünlerin markalaşarak tüm Türkiye’de karşılık bulması amacıyla çalışmalara başlandı.

Bereket Ana (1)

Tarım Ürünleri Merkezinde Demirci Kadın Kooperatifinde çalışan kadınlar tarhana, erişte, turşu, reçel, domates sosu, hünnap sirkesi ve kiraz sirkesi gibi ürünler üreterek toptan ve perakende satışı yapıyorlar.

Demirci’nin 1,5 kilometrelik içme suyu terfi hattı tamamlandı Demirci’nin 1,5 kilometrelik içme suyu terfi hattı tamamlandı

Bereket Ana (3)

Demirci Kaymakamı Adem Kaya yaptığı açıklamada, Demirci Kadın Kooperatifinin markalaşması amacıyla “Bereket Ana” ismi ve logosu tasarlanarak gerekli yasal sürecin tamamlandığını ve Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından 01.02.2024 tarihinde tescil edildiğini söyledi.

Bereket Ana (2)

YEREL YÖNETİMLERİN DESTEĞİ İLE KURULDU

Kaymakam Kaya, “Proje kapsamında Manisa Valiliği YİKOB, Demirci Kaymakamlığı, Manisa Büyükşehir Belediyesi, Demirci Belediyesi, Demirci Ziraat Odası gibi yerel aktörlerin desteğiyle ilçemizde bulunan dezavantajlı kadınların doğrudan veya dolaylı olarak istihdama katılabileceği bir merkez kurulmuştur. Bu merkez 2.000 m2 kapalı alan ve 14.000 m2 açık alana sahip büyük bir tesis olmuştur. Merkez içerisinde ilçede yetiştirilen tarımsal ürünlerin işlenip paketlenebildiği pek çok tarımsal makine(freze dryer teknolojili dondurarak kurutma makinesi, badem soyma-kırma makinesi, zeytinyağı çıkarma ünitesi, salça makinesi, distilasyon ünitesi, kuru yemiş kavurma makinesi, hünnap eleme-boylama makinesi, soğuk press yağ makinesi, granül toz dolum makinesi) bulunmaktadır.”

Bereket Ana (4)

AİLE EKONOMİLERİNE KATKIDA BULUNUYORLAR

Kaymakam Adem Kaya, “Ayrıca kooperatif bünyesinde Mesleki Eğitim Merkezi iş başı eğitimi kapsamında öğrenim gören 6 adet kadın stajyer tarhana, erişte, turşu, reçel, domates sosu, hünnap sirkesi ve kiraz sirkesi gibi ürünler üreterek toptan ve perakende satışı yapılmaktadır. Yine kamu desteğiyle merkeze kazandırılan dondurarak kurutma teknolojisine sahip freze dryer kurutma makinesi ile elma, çilek, biber, cennet elması vb. her türlü yaş sebze ve meyve kurutulmaktadır. Kooperatif üyesi 23 kadın, ilçede ikamet eden, daha evvel aktif çalışma hayatı olmamış, klasik yöntemlerle evlerinde veya tarlalarında ürettikleri ürünleri, el işçiliği hediyelik eşyaları satarak aile ekonomisine katkı sağlamış bir profilden oluşmaktadır.” dedi.

Bereket Ana (5)

Demirci Belediye Başkanı Selami Selçuk ise “ Demirci’mizde kadın istihdamını sağlamak, üretilen ürünlerin değerinde satılması amacıyla Kaymakamlığımızın yaptığı proje kapsamında “ Bereket Ana” markası tescillenmiştir. Belediyemiz olarak Demirci Kadın Kooperatifine tam destek veriyoruz. Kaymakamlığımıza teşekkür ediyor, ilçemize hayırlı olması temennisinde bulunuyorum” dedi.

Muhabir: Onay Ozan