TOBB levha kaydı olmayan sigorta aracılarının, gerekli yasal izinleri almadan faaliyet gösterdiklerini, bu durumunda, tüketicilerin haklarını korumalarını sağlayan yasal düzenlemelerden yararlanma şansını azalttığına dikkat çeken Şener, tüketiciler adına önemli tavsiyelerde bulundu.

85576585

“Bu tür aracılarla ilgili başlıca endişeler şunlardır” diyen Şener, sözlerine şöyle devam etti;

1. Yetersiz Danışmanlık: TOBB levha kaydı olmayan sigorta aracıları genellikle yeterli eğitim ve deneyime sahip olmadıkları için müşterilere eksik veya yanıltıcı bilgi sunabilirler. Bu durum, sigorta seçimi ve iddiaların yönetimi gibi süreçlerde zorluklara yol açabilir.

2. Dolandırıcılık: Bazı TOBB levha kaydı olmayan sigorta aracıları, sahte veya yanıltıcı sigorta ürünleri sunarak müşterileri dolandırabilirler. Bu durumda, müşteriler sigorta taleplerini yaparken istedikleri korumayı alamayabilirler ve maddi zarar görebilirler.

3. Ödeme Sorunları: TOBB levha kaydı olmayan sigorta aracıları, sigorta primlerini düzenli olarak yönetmede sorunlar yaşayabilir veya primleri kişisel hesaplarına yönlendirerek müşterilere zarar verebilirler. Bu durum, poliçe iptalleri veya ödeme anlaşmazlıkları gibi sonuçlara yol açabilir.

Ayrıca, son zamanlarda devlet tarafından el konulmak zorunda kalınan iki sigorta şirketi de tüketicileri mağdur etmiştir. Bu durum, sigorta sektöründe yaşanan istikrarsızlığın ve güven sorunlarının artmasına yol açmıştır.

Tüketicileri korumak için şu tavsiyelerde bulunulmaktadır:

Sigorta satın almadan önce, sigorta aracısının TOBB levha kaydını kontrol edin veya levha kaydını gösterir belgeyi isteyin.

Bakan Işıkhan duyurdu! Emeklilerle ilgili yeni çalışma: "Yaz döneminde 1 ay ücretsiz" Bakan Işıkhan duyurdu! Emeklilerle ilgili yeni çalışma: "Yaz döneminde 1 ay ücretsiz"

Güvenilir ve tanınmış sigorta şirketlerinden sigorta poliçesi satın almayı tercih edin.

Sigorta poliçesinin şartlarını dikkatlice inceleyin ve anladığınızdan emin olun.

Ödemelerinizi doğrudan sigorta şirketine yapın ve ödeme dekontlarını saklayın.

Herhangi bir şüpheli durumda, sigorta düzenleyici kurumlarla iletişime geçin ve şikayette bulunun.

Bu tavsiyelerin yanı sıra, 22.04.2014 tarihinde resmi gazetede yayımlanan Sigorta Acenteleri Yönetmeliği'nin 10. maddesinde belirtildiği gibi, "Sigorta acenteliği yapacak gerçek veya tüzel kişilerin levhaya kayıt öncesinde Müsteşarlıktan uygunluk belgesi almaları gerekir." Bu düzenleme, tüketicilerin daha güvenilir ve lisanslı aracılarla çalışmalarını sağlamak için önemlidir. Sonuç olarak, tüketicilerin sigorta ihtiyaçlarını güvenilir ve resmi kanallar aracılığıyla karşılamaları önemlidir. Bilinçli ve dikkatli bir yaklaşımla, sigorta işlemlerindeki olası riskler en aza indirilebilir”

Muhabir: Fatma Uysal