MSB'den son dakika duyurusu: Askerlik yerleri açıklandı MSB'den son dakika duyurusu: Askerlik yerleri açıklandı

Meteoroloji'den Marmara, Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu'nun batısı ile Batı Karadeniz'de yer yer toz taşınımı görüleceği yönünde uyarı geldi. 3 gün etkili olacak toz taşınımı ile ilgili Prof. Dr. Orhan Şen de uyarılarda bulundu. Öte yandan 17 il için sarı kodlu uyarı yapıldı. İşte son dakika 24 Nisan - 28 Nisan hava durumu tahmini...

Bugün hava nasıl? Sıcaklıklar artıyor mu? Yunanistan'da etkili olan çöl tozları bu kez Türkiye'ye geldi. Çok sayıda il için peş peşe toz taşınımı uyarıları yapıldı. Meteoroloji 'çöl tozu' uyarısı yaparken aralarında Manisa’nın bulunduğu 17 il için de sarı kodlu uyarı verildi.

3 GÜN ETKİLİ OLACAK

CNN TÜRK Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen beklenen hava durumu ile ilgili şu açıklamaları yaptı:

"Evet geliyor. Atina’ya Afrika’dan geldi. Sahra Çölü üzerinden Ege Marmara, Karadeniz daha sonra da İç Anadolu’ya geliyor. Tozun içinde demir bileşeni olduğu için kırmızı renkte. Atina’da kararlı bir atmosfer var, yukarıdan aşağıya inmiş.  İstanbul’da bugün tozu görebiliyoruz. İstanbul’da bu kadar olmaz. İstanbul’da yüksek basınç yok. İstanbul ve Ege’de rüzgar fazla olduğu için bu kadar olmaz. Atina’da 400 mikro kg civarında. Yarın Kastamonu, Konya, Ankara’da etkili olacak. Yarından sonra İstanbul’dan doğuya doğru etki edecek. İç Anadolu’da kırmızılığı biraz daha fazla görebiliriz”

Kaynak: CNN Türk